15/1/2013, Paris Orly - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van carlenjaffe - WaarBenJij.nu 15/1/2013, Paris Orly - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van carlenjaffe - WaarBenJij.nu

15/1/2013, Paris Orly

Door: Jaffe

Blijf op de hoogte en volg carlenjaffe

18 Januari 2013 | Frankrijk, Parijs

Dacht je met 30oC aan de rum en ti-punch te kunnen zitten, blijk je in Paris Orly Sud (Hilton Hotel) met -3oC te overnachten.Hoe wreed kan het leven zijn.
Het begon allemaal al niet best: in de aanloop enkele persoonlijke gebeurtenissen die de noodzaak van het op reis gaan aan de kaak stellen. Toch besloten om de reis door te zetten maar met een zwaar gemoed.
Dan blijkt dat de weergoden het nodig vonden om het in de nacht van vertrek lekker stevig te laten sneeuwen. Op zich waren we wel content dat we besloten hadden om met de trein naar schiphol te gaan: die reed tenminste, en op tijd !
Maar op Schiphol bleek dat onze eerste vlucht van de dag (naar Parijs CDG) simpelweg gecancelled was. Nou wat doe je dan? In de rij staan bij de balie voor het omboeken van je vlucht!
En ook dat lukte uiteindelijk redelijk snel en voorspoedig. We zouden met een vliegtuig vertrekken dat maar een half uur later zou vliegen dan onze oorspronkelijke vlucht.
Er was echter een addertje, want in Parijs moesten we wel een aansluitend vliegtuig halen op een ander vliegveld dan waar we vanuit Amsterdam zouden landen. Mijn bezorgdheid daarover werd door de beambte weggewoven (weggewuifd?): ach meneertje, voldoende tijd, geen probleem.
Bon, wij als domme goedzakken op stap met onze alternatieve vlucht die niet een half uur later vertrok maar ruim een heel uur later. Ondertussen zag ik de marge in Parijs steeds kleiner worden maar wat kan je eraan doen? Als simpele boerenlul (want zo ga je je alras voelen).
Voor de geintersseerden: oorspronkelijke marge in Parijs: drie hele uren. Waarvan bedacht door de reisorganisator en geloofd door ons (goedgelovige zielen): zeker een half uur wordt besteed aan uittaxi-en en bagageophalen, een 15 minuten aan het opzoeken van de juiste transfer naar Paris Orly Sud plus de reis van CDG naar OrlySud (ook een uur): dus ruim (?) op tijd voor de check-in deadline (prachtig woord trouwens !!).
Je snapt het al: als daar ineens uren oponthoud en uitlooptijd bijkomen dan zie je het vliegtuig natuurlijk virtueel lekker zonder jou opstijgen. Hetgeen ook gebeurde.
15:00 vliegtuig uit de gate en 15:15 aankomst van ons ten vliegvelde Orly. Dus direct op weg naar de balie van Air France: “wat gaat u hieraan doen?”.
Nou daar had die dame achter het loket wel eens vaker mee te maken gehad. Zonder bl-noch-bl zei ze de onsterfelijke woorden: omdat u hier te laat bent bent u nu uw ticket kwijt en mag u een nieuwe aanschaffen. Waarmee ze graag de kous af wilde zien. Wij niet. Dus we hebben toen nog maar eventjes doorgepraat. Daar was zij dan weer niet happy mee. Wij wel, want na lang en nadrukkelijk doorpraten ging ze toch maar eens met haar superieur praten en kwam terug met een eenvoudige en voor de hand liggende oplossing: overnachten in Orly Hilton met lunch, diner en ontbijt plus een boeking op de vliegreis van morgen .
En dus sluiten we de dag af met een temperatuurverschil van ruim 30oC en wat verdriet over het uitzicht (waarschijnlijk is de room-view hier heel geschikt voor spotters, maar dat zijn we beiden niet).
En ook verbaasd: hoe komt het dat hotels internet aanbieden tegen zulke woekerprijzen? 5€ p uur, 15€ p dag ). En hoe kunnen ze daar mee wegkomen? Ik zit in ieder geval nu wel internetloos te tikken – als een stil protest, dat zal ze leren.

• 18 Januari 2013 - 10:31

Nico:

Mooi verslag, Jaffe! Ongelooflijk dat het nog zoveel moeite kost om de zaken te regelen als je door overmacht te laat komt. Ze wéten toch dat je te laat komt en waardoor!? Geniet nu maar van jullie verdiende tropische warmte, dan maken wij ons hier wel zorgen om Lance Amstrong, de files en de Elfstedentocht