23-1-2013, Coulibistri - SimpsonBay (Sint Maarten) - Reisverslag uit Sint Maarten, Nederland van carlenjaffe - WaarBenJij.nu 23-1-2013, Coulibistri - SimpsonBay (Sint Maarten) - Reisverslag uit Sint Maarten, Nederland van carlenjaffe - WaarBenJij.nu

23-1-2013, Coulibistri - SimpsonBay (Sint Maarten)

Door: Jaffe

Blijf op de hoogte en volg carlenjaffe

24 Januari 2013 | Nederland, Sint Maarten

Vandaag en route naar Sint Maarten.
Dat betekent een vroegertje want vliegtuig vliegt om 09:00. Maar om 07:00 inchecken en 1½ autorit naar vliegveld. Dus dat is om 4:30 opstaan en een primitief ontbijtje genieten om om 5:30 de auto te starten om precies om 7:00 op het vliegveld te zijn. Ja, we houden van punctualiteit. De autorit waas er eentje van het avontuurlijke soort: in volledige duisternis, smalle wegen, kronkelig, blinde bochten, lopende mensen op straat, stilstaande auto’s net in de bocht, tegenliggers oop smalle bruggetjes. Maar ook prachtig: opeens is het dan licht en dan blijk je over een weg in de jungle te rijden – gewoon tropisch woud rondom je met uiteindelijk allemaal plantages (bananen in dit geval) en hutjes en kleine dorpjes en allemaal gekrioel van mensen die op weg zijn naar een niet nader genoemd doel. En ook veel schoolkinderen.
Uiteindelijk prima vliegreis in een klein 2-motorig vliegtuigje vanaf een simpel vliegveld op Dominica (09:00) naar de Vliegstrip op Sint Maarten (10:00). Dat is wel een cultuurschok binnen tijdruimte van één uur: een vrij grote en moderne luchthaven , maar dan vrijwel uitgestorven (alleen de 20 mensen van onze vliegreis).
Ons hotel ligt langs de start-/landings-baan van het vliegveld: aan de ene kant van deze baan ligt de Airport. Dan neem je een taxi die om de s/l-baan heen rijdt om zo’n beetje precies op dezelfde hoogte aan de andere kant je hotel te bereiken.
Al met al waren wij kapot van te weinig slaap en de reis.
Het is dan heerlijk middagdutten, kan ik je verzekeren, alleen hier zitten wel veel muggen.